15. 8. 2009 - tábor Nakolice

 

Dne 15.8.2009 jsme se znovu sešli na čtrnáctidenním hasičském táboře u Nakolického rybníka v Jižních Čechách.

 

Letos byl tábor ve stylu indiánského léta. Táboru se celkem zúčastnilo 38 dětí, které byly rozděleny do třech družstev: MANITUOVA BOTA, APAČI a BÍLÍ MEDVĚDI. Tato družstva spolu po celých 14 dní sváděla souboje a různé závody o celkové prvenství, ze kterého se nakonec radoval tým MANITUOVA BOTA. Závody byly jak orientační (šipkovaná), vědomostní, dovednostní, tak hlavně hodně zábavné a to nejen pro děti ale i pro vedoucí.

Jedna z nejzajímavějších soutěží byla triatlon, která se skládala z běhu, plavání a v neposlední řadě v jízdě na pramici. Dále se soutěžilo v hodu oštěpem, špalkem a kroužky. Samozřejmě nemohly chybět ani hasičské disciplíny, mezi které patří například vázání uzlů, balení hadic apod.I v těchto disciplínách se bojovalo o body.

Dá se říct, že ze 14 dní nám třináct svítilo sluníčko, takže koupání bylo téměř naším každodenním koníčkem. Jedno odpoledne jsme dokonce vyrazili na pískový lom, kde si děti užily „moře“. Další výlet směřoval do Borovan, kde nám místní hasičský sbor ukázal překrásné loutkové divadlo. I poslední výlet byl za poznáním. Byli jsme pozváni do Dobré Vody, kde nám byla ukázána výroba a popsána historie výrobní haly. Nakonec každý účastník dostal dárek od ředitele závodů. Odsud jsme vyrazili do nedaleko vzdálených Nových Hradů.

 

 

Také bychom chtěli poděkovat sborům dobrovolných hasičů České Bělé a Hněvkovicím za zapůjčení automobilu Avia s nimiž jsme jeli na tábor.

 

Foto

Additional information