21. května 2011 - Okresní kolo hry Plamen

 

Dne 21. 5. 2011 se naše obě mladá družstva zúčastnila okresního kola hry Plamen, které se konalo v Havlíčkově Brodě na Dukle.

Družstvo starších, které hned v 8 ráno soutěž zahájilo, mělo jako první disciplínu požární útok CTIF. První pokus skončil časem 92s. Další pokus šly děti naplno, ale bohužel je zklamala technika (do proudnice u džberové stříkačky se dostal skleněný střep), a proto byl tento pokus neplatný. Po této disciplíně děti obsadily průběžné 2. místo.

Druhou soutěž 400m CTIF s překážkami, naše starší děti vyhrály s časem 85,69s a o 4 setiny porazily vedoucí Českou Bělou. Průběžně se však stále držely na 2. místě.

Třetí disciplína byla štafeta požárních dvojic, kde pro změnu naše děti s Českou Bělou prohrály, ale jen o 4 desetiny sekundy. Průběžně se stále držely na 2. místě s velkým náskokem před dalšími soupeři.

Štafetu 4x60m s překážkami naše starší děti zvládly s ledovým klidem a proto tuto disciplínu vyhrály s časem 45,18s. Před poslední disciplínou měla Česká Bělá 7 a Perknov 8 bodů za umístění v předchozích disciplínách. Z této situace bylo jasné, že o vítězi rozhodne poslední disciplína à požární útok.

Česká Bělá útok dokončila v čase 18,80s, zatímco Perknov nastříkal terče v čase 19,32s a tím se definitivně odsunul na celkové 2. místo.

I přesto, že děti nevyhrály, postoupily stejně jako loni na krajské kolo Hry Plamen, které se bude konat 11. 6. 2011 v Petrovicích u Třebíče.

 

Starší: Brož, Kubátová, Matoušek, Slabý, Blažek, Beránek, Nováková, Novák, Fialka,      Doležal.

 

Mladší děti, které začínaly soutěž až v 11 hodin, bohužel tolik štěstí jako jejich starší kolegové neměly.

V první disciplíně, štafetě požárních dvojic, dosáhly času 91s, což stačilo pouze na průběžné 6 místo. Druhá soutěž 4x60m s překážkami dětem vůbec nevyšla a obsadily v ní poslední 9. místo. Ani v požárním útoku se na děti štěstí neusmálo. Dostaly neplatný pokus za nespojená „B“ ke stroji.

Mladší tak na okresním kole obsadily 9. místo.

 

Mladší: Král, Kotlasová, Strašík, Oral D., Oral S., Košina, Holendová, Čapek.

 

Additional information