9. října 2010 - Závod požárnické všestrannosti (Česká Bělá)

 

Dne 9.10.2010 jsme se zúčastnili závodu požárnické všestrannosti v České Bělé. Kvůli zdravotním komplikacím se vyjelo pouze se dvěmi hlídkami, jednou starší a jednou mladší.

Po prezenci jsme dostali startovní číslo 11, které nás provázelo během celého dne. Za krásného slunného počasí vyběhli naše hlídky současně kolem 11. hodiny. Hlídka starších se vrátila ze 3km dlouhé trati již po 18 minutách, což byl nejrychlejší čas běhu závodu. Při vykonání disciplín však nasbírali trestné minuty, které je odsunuli na celkové krásné 2. místo v konkurenci 37 družstev. Starší hlídka běžela v sestavě: Nováková , Kubátová, Blažek, Matoušek a Slabý.

Mladší svou 2km trať zdolali za 20 minut, ale nasbírali dalších 27 trestných minut při vykonávání hodnocených disciplín. S tímto výsledkem se umístili na pěkném 21. místě v konkurenci 41 hlídek. Sestava mladších: Kotlasová, Král, Strašík, Čapek a Oral D.

Děti si vyzkoušeli i soutěž jednotlivců v běhu na 60m s překážkami. Jako první šel na startovní čáru Jaroslav Slabý, kterého za kladinou zklamala technika NP. Jako druhý odstartoval Pavel Blažek, který také svůj pokus nedokončil úspěšně. A jako poslední běžel Radek Matoušek, který úspěšně dokončil v čase 23,97 což ho zařadilo na 6. místo.

Tuto disciplínu si zaběhla i Kateřina Nováková, která úspěšně dokončila v čase 27,22 a tak obsadila 9. místo.

V tento slunný den se nám velice dařilo a tyto výsledky jsou slibný začátek ročníku hry Plamen pro rok 2011.

 

 

Additional information