19. května 2012 – Okresní kolo hry Plamen – Havlíčkův Brod

 

Okresní kolo Hry Plamen se již tradičně konalo na Dukle v Havlíčkově Brodě.

První disciplínou byl požární útok CTIF, který byl pro některé naše děti úplnou novinkou, protože většina z nich závodila poprvé v kategorii starších. První pokus byl tedy spíše poznávací a naše družstvo v něm udělalo mnoho chyb. Nicméně při druhém pokusu se z těchto chyb poučilo a dokončilo tuto disciplínu na krásném 3. místě.

Druhou disciplínou bylo 400m s překážkami CTIF. V této disciplíně děti v každém pokusu nasbíraly trestné vteřiny a obsadily tak poslední místo. Nutno však podotknout, že i tato disciplína byla pro děti novinkou.

Další disciplínou byla štafeta požárních dvojic. I tady bylo družstvo za drobnou chybu penalizováno 10 vteřinami a ztrátu už nedokázalo dohnat. Obsadilo tak 6 místo.

Čtvrtou disciplínou bylo 4x60m s překážkami. Zde nastoupila pouze jedna štafeta, které bohužel na třetím úseku spadl minimax, a proto ani na této disciplíně družstvo nedosáhlo na lepší čas a skončilo na 8. místě.

Poslední disciplínou byl požární útok, ve kterém se našim dětem velice dařilo. S časem 20,15s obsadily krásné 2. místo.

Celkově na této soutěži děti obsadily pěkné 6. místo v kategorii starších.

Nutno však dodat, že družstvo bylo z větší části složeno z dětí, které ještě mají soutěžit v kategorii mladších. V konkurenci zkušenějších družstev si tak naše děti nevedly vůbec špatně.

Soutěže se zúčastnili: Čapek David, Brož Martin, Fialka Roman, Novák Rostislav, Pipek Jan, Kotlasová Pavlína, Strašík Josef, Oral Samuel, Oral Daniel a Doležal Lukáš.

Po několika letech se okresního kola zúčastnila také jedna dívka z dorostu – Kateřina Nováková. Celý den si Kateřina vedla skvěle a zaslouženě tak obsadila 4. místo, kterým si zajistila postup na krajské kolo konané 17. 6. 2012 v Pacově u Pelhřimova.

Okresního kola se také zúčastnili naši dorostenci, ale bohužel hned první disciplína jim přinesla nečekané problémy. Při běhu na 100m s překážkami se zranil Radek Matoušek, který spadl z bariéry a naštípnul si zápěstí. I přes toto zranění však Radek ještě disciplínu zvládnul dokončit. Nepříjemné zranění pak ale znemožnilo dorostencům zaběhnout požární útok a další disciplíny, protože jim chyběl jeden člen týmu. I přes tuto neúspěšnou účast na soutěži však družstvo dostalo pozvánku na krajské kolo do Pacova, protože na soutěži byli jediní v této kategorii.

Sestava: R. Matoušek, J. Beránek, O. Beránek, P. Nový, P. Blažek, J. Slabý, M. Pecha a J. Pipek

R. Matouškovi přejeme rychlé uzdravení a rychlý návrat do sestavy dorostu.

 

 

 

David Prchal

Additional information